Електронското плаќање

Електронското плаќање се одвива преку Халкбанк А.Д Скопје. Халкбанк оваа услуга ја има имплементирано преку безбедносниот систем на Visa - Verified by Visa (VbV) и преку безбедносниот систем на MasterCard International – Master Secure Code. Verified by Visa и Master Secure Code системите се глобални програми дизајнирани да го направат on-line купувањето побезбедно и посигурно за купувачите и трговците.

Халкбанк за процесот на on line плаќање го користи payment gateway-от  NESTPAY. Истиот е овозможен од Ассеко Турција. Корисникот се редиректира на страна на Банката и таму ги внесува податоците од платежната картичка. Овој начин на плаќање го прави купувањето побезбедно за Вас корисниците затоа што Вие при Вашето купување податоците за плаќањето не ги оставате на www.fanshop.ffm.mk туку ги внесувате преку безбедносната страна на NESTPAY.